Kedves Alumnusunk!

Hallgatóként kusza érzéseink vannak a szakról, a tanszékről, az egyetemről, ahol tanulunk, hiszen a bulik mellett sajnos a vizsgák határozottabban tagolják egyetemi életünket. Az órák és számonkérések elmúltával azonban legtöbbünkben fokozatosan átalakul az egyetemi évek élménye: a megpróbáltatások lassan emberformáló emlékké szelídülnek, a tanár-diák konfliktusok elv- és önkereséssé, a legkellemetlenebb vizsgakérdések pedig tudásunk kitörölhetetlen részévé. Kellő alázattal és kontroll alatt tartott öntudattal idővel mindannyian belátjuk, nemcsak a tehetség, de mások is formáltak minket, a megtanultakból építkeztünk, általuk többé lettünk. Legtöbbünknek az egyetemi diplomaosztón, néhányunknak esetleg később, de eljön az a pillanat, hogy azonosulunk az intézménnyel, identitásunk részévé válik.

A SZTEKOMM Alumni éves találkozóját azért szervezzük meg ezentúl minden évben, hogy megtapasztaljuk és tovább éltessük a szegedi kommunikációs és média képzésben Szegeden vagy Budapesten végzettek közösségét. Ha szívesen emlékszel azokra az évekre, ha szeretnél találkozni egykori hallgatótársaiddal, a képzés egykori és jelenlegi tanáraival, szeretettel várunk Szegeden.

Balogh Csaba
Pusztai Bertalan


Támogasd az alapítványunkat!

1995 óta működik a SZTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék munkájának segítésére Az Újságíróképzésért Alapítvány. Az elmúlt két évtizedben anyagi forrásitól függően nívódíjat osztott, dokumentumfilmeket, vagy éppen tanszéki kiadványokat, konferenciáka támogatott. A 2015-ben megújult kuratórium – amely tevékenységét elődeihez hasonlóan társadalmi munkában végzi – egyik fő céljának azt tűzte ki, hogy a tanszék öregdiákjainak egymásra találását segítse, a tanszéki alumnusok közösségét létrehozza. Másik fő célunk, hogy a felsőoktatási átalakulások következtében gyakorlatilag költségtérítésessé vált szak hallgatóinak segítsünk.

Rendszeres mikrofinanszírozás

Havi kisösszegű támogatásaid nagyon sokat segíthetnek abban, hogy a tanszéki diákéletet gazdagítsuk és az alumni kapcsolathálót fejlesszük. A támogatási kategóriák nevével a médiaelmélet vizsgák izzadtságfokának szeretnénk emléket állítani:

  1. Habermas szint: 500,- HUF/hó - ajándék szemüvegtörlő
  2. McLuhan szint: 1000,- HUF/hó - ajándék tanszéki póló + szemüvegtörlő
  3. Luhmann szint: 2000,- HUF/hó- ajándék tanszéki bögre + póló + szemüvegtörlő
  4. Adorno szint: 2500,- HUF/hó - ajándék kapucnis pulóver

Egy éves támogatás indítása esetén köszönetképpen az alábbi tanszéki emléktárgyakkal tudjuk feledtetni az egykori vizsgákat:

szemüvegtörlő

Támogatásod kétféle módon tudod eljuttatni:

1. PayPal

A PayPal rendszere segítségével elektronikus számláról is feliratkozhatsz rendszeres támogatónak az alábbiakban. A rendszeres támogatások ebben az esetben 12 hónapig havonta kerülnek levonásra.

1. Habermas szintű támogató: ajándék tanszéki szemüvegtörlő
2. McLuhan szintű támogató: ajándék tanszéki póló + szemüvegtörlő
3. Luhmann szintű támogató: ajándék tanszéki bögre + póló + szemüvegtörlő
4. Adorno szintű támogató: ajándék tanszéki kapucnis pulóver

2. Rendszeres banki utalás

Saját bankodnál beállíthatsz egy általad megfelelőnek talált összeget, amit a pénzintézet havi rendszerességgel átutalt Az Újságíróképzésért Alapítvány számlájára. Ehhez a következő információkra lehet szükséged:

  • Számlatulajdonos neve: Az Újságíróképzésért Alapítvány
  • Számlaszáma: 11735005-20449809-00000000

Ha ezt a megoldást választod, kérjük, küldj egy emailt a tanszék hivatalos címére (media@hung.u-szeged.hu), hogy tudjuk, kinek kell ajándékot küldenünk!


Személyi jövedelmeadó 1%-ának felajánlása

Természetesen továbbra is van lehetőség arra, hogy - amennyiben egyetértesz céljainkkal - személyi jövedelemadód egy százalékának felajánlásakor Az Újságíróképzésért Alapítvány Szeged nevű, a SZTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékén működő alapítványt válaszd!

Az alapítvány adószáma:
18455728-1-06


Facebook csoport

Kapcsolat: sztekommalumni@gmail.com